Recomanació – Guia màgica d’autodefensa amb galetes

Segur que si pensem en mags de la Literatura Infantil i Juvenil se’ns n’acuden uns quants amb poders ben espectaculars i lluïts… En el cas de la jove protagonista de Guia màgica d’autodefensa amb galetes, la Mona, podem dir que el seu poder és una mica més humil, ja que li serveix sobretot per fer pa i pastissos amb rapidesa i eficàcia… i com a molt, de tant en tant, fer ballar unes simpàtiques galetes de gingebre com a divertiment de la clientela de la fleca on treballa.

Però de sobte, qui li havia de dir a la Mona que es trobaria involucrada, molt al seu desgrat, en una sèrie de crims que terroritzen la petita vila on viu? I que potser el seu poder li servirà per a alguna cosa més que per preparar una estupenda massa mare?

Així comença aquesta història narrada de manera trepidant per l’autora T. Kingfisher. Ho té tot: fantasia i màgia, misteri, acció, humor, també una miqueta de crítica social, i sobretot, uns personatges molt ben construïts, dels quals ens en recordem dies després d’haver llegit el llibre amb un somriure.

En resum, una novel·la que no podreu deixar, original i enginyosa.

KINGFISHER, T. Guia màgica d’autodefensa amb galetes. Barcelona: Indòmita, febrer 2023. JN KIN