Recomanació – Una petita llavor

Aquesta setmana començarà la primavera, l’estació en què la natura sembla que reneixi. Per celebrar aquest nou inici, que coincideix al calendari amb la commemoració del Dia Mundial de la Poesia, us volem recomanar el llibre Una petita llavor, de Mar Benegas i Neus Caamaño, editat per Akiara Books.
Una petita llavor és un llibre imprès a tres tintes i en format acordió desplegable. Per una banda, ens explica el creixement d’una llavor des que cau al subsòl (representat pel color vermell) fins que creix com a brot i, de l’altra, el creixement d’un petit brot (a la superfície, de color blau) fins que es converteix en un arbre que fa fruits que, al seu torn, produeixen petites llavors. La història i el viatge de la llavor reflecteixen tant les diferents etapes del cicle natural com la seva circularitat.
​Cada etapa del cicle correspon a una estrofa que comença amb un «Hi havia», que ens ressona a història oral i saviesa antiga. Els versos de la Mar Benegas ens acompanyen a reposar la mirada als petits detalls. I a apreciar que aquests, només un cop vistos i reconeguda la seva unicitat i bellesa, valorem com es mereixen.
Us recomanem que sembreu Una petita llavor en el vostre camí lector.

BENEGAS, Mar; CAAMAÑO, Neus. Una petita llavor. Barcelona: Akiara, 2020. I2 BEN